Attraksjoner i Ålesund

Ålesund med sine fantastiske naturomgivelser er nærmest en attraksjon i seg selv. De fleste turister som besøker byen lar seg lamslå av både fjell og fjorder, men byen kan også by på både museer og opplevelser utenom dette.

Atlanterhavsparken

Som en av de viktigste kystbyene i Norge skulle det egentlig bare mangle at Ålesund hadde sitt eget akvarium. I Atlanterhavsparken kan du møte på de mest kjente fiskeartene som lever langs den norske kysten, men også langt mer eksotiske arter fra andre deler av verden. Her finnes dessuten fisker som lever både i salt- og ferskvann, samt en del andre dyr man forventer å møte i en Atlanterhavspark. Hva med å hilse på pingvinene? Parken er den optimale attraksjonen for deg som besøker Ålesund sammen med barn, men vil nok også være interessant for de andre i familien.

Geirangerfjorden

Som vi nevnte innledningsvis kan Ålesund by på de fleste attraksjonene i form av naturlige fenomener, og det gjelder også for Geirangerfjorden. Det er kanskje landets mest kjente fjord, og er i seg selv en turistmagnet av dimensjoner. Fjorden ligger riktignok ikke i selve Ålesund, men byen er som regel destinasjon og oppholdssted for turister som ønsker å oppleve scener der mektige klipper bryter mot krystallklart vann. I områdene rundt Geirangerfjorden finnes det dessuten gode muligheter for overnatting, bespisning og ellers det som skal til for en komplett reise til det villeste den norske naturen har å by på – og absolutt en «attraksjon» man bør besøke når man er gjest i Ålesund og på Sunnmøre.

Peer Gynt-galleriet

Den berømte fortellingen om Peer Gynt har blitt gjort kjent for det norske folk gjennom kunstneren Oddvin Parr. Det var opprinnelig Henrik Ibsen som skrev om Gynt, men fortellingen har altså blitt foreviget gjennom billedkunsten til Parr – og siden år 2002 har den stått utstilt i Peer Gynt-galleriet sentralt i Ålesund. Det er ikke bare utstillinger heller her, ofte blir det satt opp teaterforestillinger, som vil være minst like interessante for de voksne som for de minste, og følgelig er et besøk innom Peer Gynt-galleriet nærmest en av de obligatoriske attraksjonene i Ålesund. Her bør man alltid forvente det uventede!

Fiske på havet

Som en viktig kystby har sunnmøringene livnært seg på fiske i mange mannsaldrer, og fiske er også viktig den dag i dag. Mange nordmenn – og spesielt mange utenlandske turister – har aldri prøvd seg på sjøfiske, og følgelig vil fiske på havet være en morsom opplevelse. I sommerhalvåret er det mange selskaper og fiskebåter som tilbyr time- eller dagsturer med fiske utenfor kysten av Ålesund, og på en finværsdag vil dette absolutt være en attraksjon som de fleste vil gå fra med gode minner. Dessuten kan du nyte det unike landskapet og den flotte byen fra et helt nytt perspektiv – nemlig fra sjøen!

Se her for hotell i Ålesund